mobiel zoek icoon

Bid voor vrede in Israël

Het geweld tussen Israël en Gaza is weer opgelaaid. Na maandenlange spanningen tussen Palestijnen en de Israëlische politie in Jeruzalem, is de situatie op 10 mei geëscaleerd. Hamas en andere organisaties hebben honderden raketten afgevuurd op Israëlische burgers. De inwoners van de stad Ashkelon zitten de hele dag in de schuilkelder. Israël voert aanvallen uit op Hamas stellingen en strijders in Gaza. Er vallen doden en gewonden aan beide zijden.

Met de Messiaanse gemeenschap in Israël bidden we dat het geweld niet verder escaleert. Bid voor de vrede van Jeruzalem. Bid voor zowel Jood als Arabier, dat zij de Vredevorst leren kennen en dat ze Hem welkom zullen heten in hun hart en land. En zullen zeggen: ‘Gezegend Hij die komt in de naam van de Heer.’

Voorganger Michael Beener uit Sderot vertelt:
‘Het is opnieuw een moeilijke tijd voor Israël. We zien de raketten gaan en de wolkjes van de Iron Dome als een raket wordt onderschept. We slapen in de speciale ‘bomkamer’ die Israëlische huizen hebben. De kinderen worden ’s nachts vaak wakker. We bidden met ze. Overdag blijft het luchtalarm maar gaan. Er zijn doden gevallen in Ashkelon omdat sommige raketten toch door het Iron Dome komen.
 
Bid voor Gods bescherming voor de bevolking. Maar bid ook voor de mensen in Gaza die wandelen in duisternis. Wij proclameren redding voor deze mensen die onder invloed staan van het kwaad. We bidden dat God naar Gaza komt door dromen, visioenen en via het internet.
 
Dank voor jullie gebeden en steun. Zegen vanuit Israël!’

11-05-2021