mobiel zoek icoon

Succesvolle evangelisatie video’s mogelijk van YouTube verwijderd

Honderden evangelisatievideo’s met miljoenen kijkers van ONE FOR ISRAEL dreigen van YouTube te worden verwijderd! Reden is een rechtszaak van orthodox-joodse organisaties. De Messiaanse organisatie One For Israel vraagt in een nieuwsbrief van 1 november 2021 steun van christenen in gebed.

De dreiging ontstond toen een orthodox-joodse groep afgelopen zomer een rechtszaak aanspande tegen Google en One For Israel. De eis: 250 duizend dollar van Google (eigenaar van YouTube) en verwijdering van alle video’s omdat die ervoor zouden zorgen dat orthodoxen in Jezus gaan geloven.

Nu blijkt dat Google een overeenkomst heeft gesloten met de indieners van de zaak. Google wordt buiten de zaak gehouden als de technologiereus zelf alle video’s verwijdert in geval de rechter meegaat met de eisers.

Directeur Erez Soref schrijft in de nieuwsbrief dat ze verwachten dat een Amerikaans bedrijf als Google uiteindelijk niet zal meewerken aan censuur van christelijke/messiaanse stemmen in Israël door de orthodoxe gemeenschap. Toch zijn er serieuze zorgen, te meer omdat de rechter die de zaak behandelt, zelf deel uitmaakt van de orthodox-joodse gemeenschap.

In Israël geldt een wet die zending door volwassenen aan minderjarigen verbiedt. Al vaker zijn er rechtszaken geweest met voor de messiaanse gelovigen wisselende uitkomsten.

Er staat veel op het spel. One For Israel heeft sinds 2015 een zeer groot bereik met Hebreeuwstalige video’s binnen Israël, vaak met getuigenissen van Joden die tot de overtuiging zijn gekomen dat Jezus de Messias is. Die video’s zijn bij elkaar meer dan 40 miljoen keer bekeken. Daarnaast heeft het Engelstalige kanaal nog eens een half miljoen volgers die meer dan 200 miljoen keer de video’s hebben bekeken.

Handelingen
Soref maakt hij vergelijking met de tijd van het boek Handelingen: ‘De apostelen kregen ook van de Joodse autoriteiten te horen dat ze moesten zwijgen over Jezus, maar deden dat niet. Wij, een groep Israëlisch-Joodse en Arabische gelovigen in Jezus, zullen NOOIT stoppen met spreken en onderwijzen over onze Verlosser op welke manier dan ook!’

In de nieuwsbrief wordt christenen gevraagd te bidden dat de vrijheid van godsdienst en meningsuiting in Israël worden beschermd en dat de geen enkele juridische maatregel tegen de video’s zal worden genomen.

01-11-2021