mobiel zoek icoon

Indrukwekkende getuigenissen van Jood en Arabier op Ontmoetingsdag

Indrukwekkende woorden en getuigenissen klonken er zaterdag 23 september tijdens de CGI ontmoetingsdag in Nijkerk. Van het Joods-messiaanse voorgangersechtpaar Israel en Marti Iluz, van een christen-Arabische pastor en van twee jonge vrouwen uit een Arabische gemeente. Die jonge vrouwen benadrukten het belang van gebed voor de jeugd: ‘Stop niet met bidden voor ze. Jongeren zijn de sleutel in wat God gaat doen.’

Foto: v.l.n.r. Marti Iluz, Yaraa, Majdaline, Pastor Hanna, Israel Iluz

In de Fonteinkerk beleefden 250 mensen deze bijzondere dag die werd georganiseerd door Comité Gemeentehulp Israël en de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeente, het kerkverband waaruit CGI ooit voortkwam. De Katwijkse band Mission Grace begeleidde de samenzang met heerlijke muziek van de Israëlische zanger Joshua Aaron. CGI-voorzitter Wim Nieuwenhuis nam het publiek mee in de historische en profetische uitleg van Jesaja 60 en CGI-directeur Jaap Bönker vertelde over wat God vandaag de dag doet in Israël en het Midden-Oosten.

CGI-ambassadeur Jan Barendse vertelde op video vanuit Israël over de geschiedenis van CGI die al teruggaat tot de jaren ’80, voordat de stichting 25 jaar geleden officieel in het leven werd geroepen. De Messiaanse beweging in Israël was toen nog maar heel klein en enigszins onzichtbaar. Een aantal voorgangers uit Israël sprak op video dank uit voor al die jaren steun vanuit Nederland. Verder stonden we stil bij het 12,5 jaar bestaan van de Israëlverklaring van CGI en VPE, die gezamenlijk werd toegelicht en uitgesproken door CGI-voorzitter Wim Nieuwenhuis en VPE-voorzitter Machiel Jonker.

Mission Grace in actie op Ontmoetingsdag CGI
Mission Grace in actie op Ontmoetingsdag CGI

Meer over de getuigenissen tijdens de ontmoetingsdag leest u in de oktober editie van Israël Gemeentenieuws.

Ook een gratis abonnement? Klik hier.

29-09-2023