mobiel zoek icoon

Getuigenis van een messiaanse reservist

Sasson Pochtar is zoon van voorganger Israel Pochtar, voorganger van de gemeente Beit Hallel in Ashdod. Hij is opgeroepen als reservist en dient momenteel in het leger. Dit is zijn getuigenis, opgenomen op dag 44 van de oorlog met Hamas.

‘Shalom, er gebeurt veel, het zijn moeilijke tijden. Prijs God dat we ermee leren omgaan. We hebben af en toe tijd om naar huis te gaan en tijd door te brengen met onze gezinnen en gemeente. Onlangs heb ik heel diepe gesprekken kunnen voeren met andere soldaten uit onze eenheid. Ik had besloten niet te zeggen dat ik een messiaans gelovige ben. Ik wilde het Evangelie niet vertéllen, maar vóórleven. Door niet met woorden dingen te zeggen, maar door middel van mijn houding. Op een dag vroeg mijn officier wat mijn relatie met het christendom is. Toen zei ik dat ik een messiaanse Jood ben: ‘Ik ben een Jood die in Jezus gelooft.’ Hij vroeg me wat dat inhoudt, hij had er wel eens iets van gehoord. Hij was zo verrast dat we zo veel overeenkomsten hebben: dezelfde tradities en cultuur. Ik zei dat we Joden zijn als alle anderen, dat we het alleen niet eens zijn met moderne judaïsme, maar wel in de Bijbel geloven. En dat het Nieuwe Testament gewoon het vervolg is op het Oude.

God gaf zo de gelegenheid om te getuigen, er kwamen andere jongens bij, iedereen was geïnteresseerd. God werkt juist als alles donker en moeilijk is. Hij is er altijd. Zegen voor jullie allen!”

Bij de omslagfoto: de gemeente Beit Hallel, waartoe Sasson behoort, brengt hulpgoederen naar het leger

19-12-2023