mobiel zoek icoon

Raketinslag in Kiryat Shmona

Het gebouw van de messiaanse gemeente in Kiryat Shmona is op vrijdagmiddag 24 mei getroffen door raket vanuit Libanon. De inslag vond plaats bij de buren op het industrieterrein, maar veroorzaakte ook flinke schade aan de ruimtes van de gemeente. Plafondplaten, ruiten en delen van de dakconstructie kwamen naar beneden. Op het moment van de inslag was er vanwege de Sabbat niemand aanwezig in het pand. De gemeente had het gebouw pas vorig jaar betrokken. 

Tot 3 uur die vrijdagmiddag was voorganger Israel Iluz met zijn team van vrijwilligers uit diverse landen bezig in het gebouw. Daarna gingen ze naar huis voor de naderende Sabbat. Per dag worden er in de ruimte 400 maaltijden voor soldaten bereid. De gemeente zelf komt vanwege de oorlog al maanden samen in een hotel bij Poriya aan het meer van Tiberias. De meeste inwoners van Kiryat Shmona zijn geëvacueerd en verblijven daar in leegstaande hotels. 

Voorganger Israel Iluz, zijn familie en de vrijwilligers vanuit diverse landen zijn God dankbaar dat ze gespaard zijn gebleven en dat er niemand aanwezig was tijdens de inslag. Die vond plaats om 5 uur ’s middags, het moment waarop de gemeente voor de oorlog begon met de samenkomst. 

Het team is vastbesloten te blijven en de ruimte weer op te knappen. “Juist nu is er onder de buren een enorme openheid om te horen over God, de Bijbel en zelfs de boodschap van het Nieuwe Testament,” zegt Iluz. “En ook zijn er juist nu vrijwilligers bereid om te komen. Wat de vijand ten kwade doet, keert God ten goede.” 

Inmiddels is de keuken weer operationeel. Zie ook: 'Het werk in Israël gaat door’

Meer info over dit project: P1741 Kehilat Kiryat Shmona

 

24-05-2024