mobiel zoek icoon

P1786 Beit HaYeshua

Beit HaYeshua (Huis van Jesjoea = Verlossing) is een afkickcentrum in Pisgat Ze’ev bij Jeruzalem. Alcohol- en drugsverslaafden worden hier geholpen met afkicken. In het centrum vinden bijbelstudies plaats en worden mensen intensief begeleid bij een nieuwe start van hun leven. In Israël leven zo’n twintigduizend harddrugsverslaafden.

Oleg en Tina Vilinsky (rechts bestuurslid Tinie de Vegt)
Oleg en Tina Vilinsky (rechts bestuurslid Tinie de Vegt)
 

Het opvangcentrum helpt drugsverslaafden door een intensief programma met het opbouwen van een nieuw gezond leven. Veel immigranten, met name uit Rusland, kampen met ernstige verslavingen. De Here God heeft veel van hen via wonderbaarlijke wegen bij Beth haYeshua gebracht en een nieuw leven en nieuwe toekomst gegeven. 

Directeur Oleg Vilinsky heeft zelf een achtergrond in de Russische maffia en was verslaafd aan heroïne. Door een wonder van God heeft hij uiteindelijk zijn verslaving overwonnen. Hij leidt nu andere verslaafden naar een nieuw leven in vrijheid. Zijn team zoekt verslaafden op in de straten van Tel Aviv om ze een boodschap van hoop te geven. Ze hebben een bijzonder kans gekregen om muziek te maken in een ouderenwooncentrum. “We kunnen daar niet openlijk over het geloof praten, maar de bewoners kunnen wel de aanwezigheid van de Heilige Geest ervaren,” vertelt Oleg. 

Geef nieuwe Israëli’s een nieuwe hoopvolle toekomst door dit werk mogelijk te maken.

04-02-2024