mobiel zoek icoon

P1776 Israel College of the Bible

Het Israel College of the Bible (ICB) is een erkende Israëlische Bijbelschool in Netanya. De school biedt sinds 1990 biedt Bijbels en theologisch onderwijs voor Joden en Arabieren. Doel van de opleiding is om de komende generatie van voorgangers en gemeenteleiders in Israël te trainen en om de wereldwijde Kerk te onderrichten in het plan van God voor Israël en de volken.

Erez Soref  Seth Postell

Erez Soref (directeur) en Seth Postell (decaan)

 

Aan de opleiding zitten Joden en Arabieren naast elkaar in de collegezaal, wat leidt tot onderlinge verbroedering en samenscholing. Dit is een groot getuigenis naar zowel de Joodse als Arabische inwoners van Israël.

Voormalig student en huidig voorganger Salim Shalash uit Nazareth: ‘We werden als één familie en deelden alles met elkaar. Dit samengaan van Joden en Arabieren was voor mij als de hemel op aarde.’

Decaan Seth Postell: Er is naast Bijbelse Theologie een scala aan andere vakken: Joodse studies, Bijbelse Geografie en Cultuur, Archeologie, Praktische Bediening, Leiderschap en Counseling.’ 

Aan de school is de organisatie OneforIsrael verbonden, die zeer actief op internet en social media is. Joden en Arabieren getuigen hier van hun geloof in Jezus. Sommige filmpjes zijn miljoenen keren bekeken.

04-02-2024