mobiel zoek icoon

P1771 The Bible Society in Israel

Vlakbij de Oude Stad aan het begin van de Jaffa straat is het Israëlische Bijbelgenootschap gevestigd. De organisatie zet zich in om het Oude en Nieuwe Testament beschikbaar, bekend en toegankelijk te maken in Israël. De organisatie ontwikkelt kindermateriaal en vertalingen van de Bijbel in modern Hebreeuws.

Voor veel Israëli’s is hun eigen TeNaCH (Oude Testament) moeilijk te lezen. De taal staat ver van het modern Hebreeuws af. De Bible Society werkt aan moderne vertalingen van het Oude en het Nieuwe Testament in het zich snel ontwikkelende modern Hebreeuws. Ook andere Messiaanse lectuur wordt hier ontwikkeld.

Directeur Victor Kalisher bekijkt een Torarol
Directeur Victor Kalisher bekijkt een Torarol


Directeur Victor Kalisher: ‘De boodschap van de Bijbel gaat over de redding door God, iets wat vaak verborgen blijft voor dit volk. De rabbijnen leren het volk dat het genoeg is om de rabbijnse tradities te volgen. En natuurlijk hebben de rabbijnen veel kennis van de Bijbel. Ze studeren er hun hele leven in en je kunt veel van hen leren. Maar de traditie brengt geen leven, dat doet alleen het woord van God zelf.’
 

De Bible Society in Israel was in november 2022 Project van de Maand. Zie ook:
Project van de Maand - november 2022

11-04-2021