mobiel zoek icoon

Een krachtig getuigenis in een getraumatiseerd land

Messiaanse Joden en christen-Arabieren zetten zich in

Elke dag bieden gelovigen in Israël een warme maaltijd, persoonlijke aandacht of praktische hulp aan mensen die dit nodig hebben. Zowel messiaanse Joden als christen-Arabieren in Israël zetten zich in tijdens deze verschrikkelijke oorlog. Comité Gemeentehulp Israël blijft hen ook in 2024 ondersteunen. Doet u mee?

 

Doneer online

 

Nog altijd kunnen vele duizenden mensen niet terug naar huis. Nog altijd zijn er ouderen verstoken van hulp en boodschappen. En veel mensen zitten zonder werk en inkomsten. Een greep uit het vele werk:

Jongeren die een discipelschapstraining volgen bij Lechlecha hebben 500 dozen met toiletartikelen gebracht naar geëvacueerde ouderen. En daarnaast pakketten met opladers, handschoenen en helmen voor reservisten.

Gemeenteleden van City of Life in Sderot zijn nog altijd voor een deel geëvacueerd, maar intussen hebben zij een project met elektrische radiatoren gestart voor geëvacueerden zonder verwarming. Ook in Israël kan het in de winter flink koud zijn.

Leden van de Arabische gemeente Home of Jesus the King church in Nazareth bezoeken een opvanghuis voor soldaten zonder familie in Haifa. Zo’n 175 reservisten van het Israëlische leger in dit Beit HaChayal ontdekten dat ze niet alleen zijn maar gezien en geliefd worden.

Leden van de messiaanse gemeente HaCarmel bij Haifa plukken fruit in de boomgaarden rond Gaza. Door de oorlog is er geen personeel en dreigt anders de hele oogst verloren te gaan.

Gemeenten als haMaayan in Kfar Saba en City of Life in Sderot zetten zich in voor traumaverwerking bij kinderen die dagenlang in grote angst hebben geleefd vanaf 7 oktober. Door middel van speltherapie en ontspanning.

En de messiaanse school Makor HaTikvah in Jeruzalem vangt tientallen extra kinderen op van geëvacueerde gezinnen.


Steun deze en andere initiatieven door uw gift over te maken naar ons Noodfonds P8001.

 

Doneer online

 

Comité Gemeentehulp Israël kijkt waar de nood het hoogst is. Vanuit het fonds keren wij uit aan gemeenten die het hardst getroffen zijn of die zich juist nu enorm inzetten bij het verlenen van noodhulp.

Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem zal ik niet stil zijn, totdat haar gerechtigheid opkomt als een lichtglans, en haar heil als een brandende fakkel. (Jesaja 62:2)

Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas komt ons Algemeen Noodfonds P8001 in plaats van het Project van de Maand.