mobiel zoek icoon

Ontmoet onze sprekers

Comité Gemeentehulp Israël stelt zich ten doel om Messiaans-Joodse gemeenten en bedieningen in Israël te ondersteunen en christenen in Nederland te informeren over de Messiaanse beweging in Israël èn over de Joodse wortels van het christelijk geloof.

De Bijbel is meer dan een historisch boek van en over Israël. De Bijbel spreekt ook over de rol die Israël in de toekomst zal spelen. Bijbels zicht op Israël leidt tot grote zegen in uw gemeente maar vooral ook in uw persoonlijk geestelijk leven. De sprekers van CGI zijn bereid om daarom naar uw gemeente, kring of vereniging te komen en vertellen u graag over de Mesiaanse beweging in Israël en de projecten die wij in Israël ondersteunen.

Voor de invulling van spreekbeurten of studie-avonden bieden wij: 

  • Sprekers die een Bijbelgetrouw woord brengen, gericht op de relatie tussen Israël en de Gemeente
  • Boeken/Lectuurtafel met verkoop van boeken en DVD's
  • Collectedoel ten behoeve van een van de projecten van stichting Comité Gemeentehulp Israël t.b.v. Messiaanse gemeenten of bedieningen

Klik hier om Comité Gemeentehulp Israël per mail uit te nodigen voor een spreekbeurt of presentatie of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op!

Jaap Bonker

Jaap Bönker (directeur CGI)

Jaap, getrouwd met Renske, komt al bijna dertig jaar in Israël en geeft al jaren studies over diverse onderwerpen die met dit fascinerende land en haar geschiedenis te maken hebben. Hij gebruikt in zijn (s)preekbeurten vaak allerlei voorwerpen die hij in de loop der jaren verzameld heeft om zijn spreken te illustreren. Onderwijs, voor jong en oud, is hem op het lijf geschreven. Israël en de volkeren, maar ook deelstudies over diverse onderwerpen kunt u van hem verwachten. Jaap organiseert reizen naar Israël en bezoekt plaatsen waar menig toerist nooit komt. Jaap woont in Andijk.

Jan Barendse

Jan Barendse (CGI-ambassadeur in Israël)

Jan is medeoprichter van CGI. Nadat hij vele jaren voorganger was, spreekt hij door heel Nederland in de wekelijkse erediensten van gemeenten. Tevens geeft hij onderwijs over allerlei thema’s die betrekking hebben tot de relatie tussen Israël en de Gemeente door middel van interactieve Bijbelstudies. Naast spreker is hij op dit moment CGI-ambassadeur in Israël. Viermaal per jaar reizen Jan en zijn vrouw Mies naar Israël. In die tijd bezoeken ze Messiaanse gemeentes ter bemoediging. Jan woont in Amsterdam.

Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel (redacteur)

Michiel Steenwinkel deed de opleidingen journalistiek en theologie (hbo) en is in het dagelijks leven werkzaam als freelance journalist en sociaal ondernemer in jongerenwerk. Sinds enkele jaren schrijft hij voor het CGI-magazine 'GemeenteNieuws'. Vanuit zijn vakgebieden kan hij met behulp van foto- en filmmateriaal boeiend vertellen over de soms ingewikkelde maar bijzondere positie van gelovigen onder Joden en Arabieren in Israël. Michiel woont in Nootdorp.

Timo Erkelens

Timo Erkelens

Timo was van juni 2015 tot en met december 2018 betrokken als project manager binnen Comité Gemeentehulp Israël. Hij is enthousiast en heeft een groot verlangen om de volgende generatie te bereiken met het geweldige plan van God met Israël. Zo was hij de afgelopen jaren ook kartrekker van jong-volwassenenreizen naar Israël. Timo heeft de cursus Timotheus 2.2 doorlopen om meer onderwijs- en spreekervaring op te doen. Wilt u een enthousiaste en jonge spreker uitnodigen, neem dan contact met hem op! Timo woont in Pijnacker.

Albert OostingAlbert Oosting

Albert komt al jarenlang in Israël en al meer dan twintig jaar maakte hij intensieve studie van de geschiedenis van het Joodse volk en Gods plan met Israël in de eindtijd. Daarover schreef hij verschillende studies en geeft hij ook onderwijs in kerken, messiaanse gemeenten en op interkerkelijke bijeenkomsten. Met name de rol die wij als gelovigen uit de heidenen zouden moeten vervullen is één van zijn favoriete onderwerpen. Albert schreef drie boeken (verkrijgbaar in de webshop ): ‘The wall of hostility broken down'. ‘Noömi en Ruth, het verhaal van onze tijd' en 'Jom Teroea'. Albert woont in Velsen-Zuid.

 


Wilt u een spreker uitnodigen? Vul dan hier uw gegevens in:
Postcode
Huisnummer
Toevoeging