mobiel zoek icoon

Project van de Maand: december

Revive Israel

discipelschap op een bioboerderij

Revive Israel heeft als droom het herstel van Israël en de wereldwijde kerk tot één familie. Het aloude Joodse begrip ‘tikkun olam’ (herstel van de wereld) wordt niet voor niets toegevoegd aan de naam van dit project. Want als Israël geestelijk hersteld wordt, betekent dat grote zegen voor de wereld, zoals Paulus al verwachtte in Romeinen 11:12. 

Revive Israel is betrokken bij een aantal gemeenten in Israël en is actief met diaconale activiteiten onder daklozen in Tel Aviv en alleenstaande moeders in het land. 

Tijdens de pandemie is de organisatie gestart met iets nieuws: een landbouwprogramma in de heuvels van Judea. Een lokale boerderij waar mensen geestelijk groeien en praktisch bezig zijn met biologische landbouw. Er zijn Bijbelstudies, tijd voor lofprijzing, maar deelnemers zetten zich ook in voor daklozen in Tel Aviv. Revive Israel wil een vredevolle plek bieden aan Israëli’s die op zoek zijn naar zingeving en spiritualiteit en op deze manier meer kunnen leren over de Schepper en zo Jezus kunnen ontmoeten. 

Het landbouwprogramma is dus zowel evangelisatie als discipelschap. Al tien jonge mensen hebben het eerste programma van twee maanden doorlopen. 


Aan het werk op de bioboerderij

De Nederlandse Mark den Uijl werkt voor Revive Israel. Hij vertelt: ‘Mensen komen bij ons op de boerderij om hard te werken en God beter te leren kennen. Ze zijn op zoek naar een sterker en gebalanceerder geloofsleven. God is getrouw en beantwoordt deze zoektocht. In het begin is het werk soms lastig, maar aan het eind willen ze vaak niet terug. Maar het is maar goed dat ze teruggaan naar hun eigen gemeenten en gezin om daar tot zegen te zijn.’ 

Waarom uw steun? 
CGI ondersteunt naast veel gemeenten ook projecten waar Israëli’s op een creatieve manier in contact kunnen komen met gelovigen en de Messias van Israël leren kennen. Jonge Israëli’s komen naar deze nieuwe groene plek van Revive Israel, waar ze leren om een stabiel geloofsleven te leiden en zich in te zetten voor een ander. 

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd uit de algemene giften van CGI. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneer nu via de doneerknop rechts op deze pagina.

Social Media: