mobiel zoek icoon

Project van de Maand: maart 2023

Tiferet Yeshua

… Discipelen in Tel Aviv

'Tiferet Yeshua' betekent ‘Heerlijkheid van Jezus’. Een mooie naam voor een gemeente midden in Israëls grootste stad Tel Aviv. De gemeente wil Hebreeuwssprekende inwoners van de stad bereiken met de liefde van Jezus en hen toerusten tot discipelen van Hem.

En dat gebeurt ook: in 2019 kreeg voorganger Gil Afriat het op zijn hart om iemand aan te stellen die zich specifiek op straatevangelisatie kon gaan richten. Deze evangelist werd vervolgens gevonden en dat leidt ertoe dat er steeds nieuwe mensen bereikt worden. In de eerste helft van 2022 gaven tien mensen hun leven aan Jezus. De gemeente spreekt over de grote oogst die God voorbereidt en ziet dat de laatste tijd meer Israëli’s tot geloof komen dan ooit tevoren.

Vlak om de hoek van het samenkomstgebouw ligt een arme wijk met veel daklozen, verslaafden en prostituees. De gemeente heeft voor hen het project ‘Voedt Tel Aviv’ bedacht waarbij wekelijks 450 mensen een gratis warme maaltijd ontvangen. Dit doen ze om de liefde van God die ze ontvangen hebben, uit te delen.

Tien procent van alle giften die de gemeente ontvangt, wordt besteed aan de noden van de gemeenteleden door middel van praktische of medische ondersteuning of professionele hulpverlening.
 


Fellowship bij Tiferet Yeshua

CGI ondersteunt het werk van Tiferet Yeshua. Helpt u mee? Maak uw bijdrage over onder vermelding van P1728 Tiferet Yeshua.

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt?
Doneren kan via de doneerknop rechts op deze pagina.

Social Media: