mobiel zoek icoon

Het werk in Israël gaat door

De oorlog met Hamas duurt al ruim 8 maanden. Vanaf het begin zijn veel Joods-messiaanse en Arabische gemeenten actief geweest in hulp voor mensen die getroffen zijn door de oorlog. Denk met name aan geëvacueerde gezinnen, gezinnen zonder inkomsten en reservisten. Onze ambassadeur Jan Barendse verblijft in Israël en bezoekt alle projecten.

Zo ging hij langs bij Israel Iluz en zijn zoon Jonathan. Sinds het uitbreken van de oorlog is het gebouw van samenkomst in Kiryat Shmona een keuken waar dagelijks honderden maaltijden worden bereid. De gemeenteleden zelf zijn voor een groot deel geëvacueerd vanwege de voortdurende dreiging van raketten uit Libanon. Eind mei sloeg een raket in het pand waarin ook de gemeente is gevestigd. Met aanzienlijke schade tot gevolg. Het werk werd met enthousiasme en daadkracht snel weer opgepakt.

 


 

Ook Arabische gemeenten zetten zich in voor de mensen die hulp nodig hebben. De gemeente Home of Jesus the King Church in Nazaret is ook al maanden actief met de distributie van artikelen onder geëvacueerde gezinnen uit de grensregio’s met Gaza en Libanon.

Blijf het werk van deze projecten ondersteunen.
Dat kan ook via ons noodfonds, wij kijken dan waar uw gift het meest nodig is.

Doneer online