Project van de Maand: april 2022

Noodopvang

Een nieuw thuis voor Oekraïense Joden

Duizenden Joodse Oekraïners zoeken momenteel een nieuw thuis in Israël. Waar voorheen Joden welbewust en goed voorbereid alijah* maakten naar Israël, zijn velen nu met slechts een rugzak de oorlog in hun oude land ontvlucht. Zonder bezittingen komen ze aan in Israël, noodgedwongen op zoek naar een nieuw leven. Messiaanse gemeenten staan klaar om te helpen.

Zoals de gemeente Rivieren van Levend Water in Karmiel in Galilea. Voorganger Irina Friedman maakte 30 jaar geleden zelf alijah met haar man en jonge zoon. Nu helpen ze oud-landgenoten een nieuw leven op te bouwen.

‘We hebben in Karmiel, Ma’alot en Tsfat ook hulpcentra waar vluchtelingen mogen meenemen wat ze maar nodig hebben: kleding, schoenen, matrassen, meubels, kussen, dekbedden en elektrische kachels. We zoeken een manier om deze mensen te zegenen. Ze hebben hulp nodig en liefde. Ze moeten God door dit alles heen zien, we bidden dat hun harten zacht worden.’

Irina Friedman, Karmiel

‘Sommige mensen hebben alles achtergelaten: geld, auto’s, appartementen. Ze komen hier echt met niets.

Leon Mazin, Haifa

“Wij bieden ook emotionele steun en echte vriendschap aan.
Omdat de meest van onze gemeenteleden uit Oekraïne komen, kennen wij hun cultuur, mentaliteit en omstandigheden. Dat maakt dat we hen makkelijker kunnen bijstaan en troosten.”

Jacob Liebenberg, Ashdod

De meest noodzakelijke dagelijkse goederen zijn gewenst

Waarom uw steun?
Door nu te doneren aan de noodopvang van Oekraïense Joden in Israël, wordt u zelf ook onderdeel van de vervulling van Bijbelse profetieën over de terugkeer van de zonen van Israël naar Sion.

Daarom, zie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat er niet meer gezegd zal worden: ‘Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten uit het land Egypte geleid heeft’, maar: ‘Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten uit het land in het noorden en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had, geleid heeft.’ Ik zal hen terugbrengen naar het land, dat Ik hun vaderen gegeven heb. ~  Jeremia 16: 14,15 (HSV)

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd uit de algemene giften van CGI. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneer nu via de doneerknop rechts op deze pagina.

Check ook onze Social Media links.

*) ‘opgaan’, de terugkeer van het Joodse volk naar Sion