Project van de Maand: februari 2022

City of Life

Gemeente in Sderot onder grote druk

City of Life is een Joods-messiaanse gemeente in het zuidwesten van Israël, op maar een paar kilometer van de grens met Gaza. Veel inwoners van de stad zijn getraumatiseerd door de jarenlange raketten die vanuit Gaza worden afgevuurd op de stad. Als het luchtalarm afgaat, heb je slechts 15 seconden om een veilig heenkomen te vinden in de bomkelder of bomkamer.

Maar dat is niet de enige bedreiging. De messiaanse gemeente heeft de laatste twee jaar steeds meer last van tegenstand vanuit de burgerlijke gemeente, waarin orthodoxe partijen sterk zijn vertegenwoordigd. Het distributiecentrum dat ook dienst doet als samenkomstruimte op Sabbat, wordt met sluiting bedreigd. Het argument dat wordt ingebracht is dat het niet over de juiste vergunning beschikt om een distributiecentrum te runnen op een bedrijfsterrein.

De messiaanse gemeente doet al jaren aan hulpverlening onder armen in de stad: kleding, voedsel, luiers, dekens en kachels worden verstrekt vanuit dit distributiecentrum. Tegenstanders stellen dat City of Life het werk misbruikt om mensen te bekeren tot het christendom. ‘Maar dat is niet waar,’ zegt voorganger Michael Biner. ‘Wij evangeliseren niet als we hulp verlenen. Mensen weten wie we zijn en wat we geloven en ze respecteren ons. Wij stoppen ook geen lectuur tussen de hulpgoederen.’

Michael Biner overhandigt een tas met hulpgoederen in het distributiecentrum

God gebruikt ons om te getuigen voor machthebbers. ‘Ik heb met diverse mensen van de gemeente inmiddels een gesprek gehad over geloof. Ik vraag God weleens waarom Hij dit nu moet gebruiken om te getuigen’, aldus Biner.

De gemeente Sderot wil nu dat de stichting van de messiaanse gemeente een vergunning aanvraagt t.w.v. 80.000 shekel (€ 22.500) voor het gebruik als gebedshuis. Maar niemand garandeert dat de vergunning ook daadwerkelijk verleend wordt.

De familie Biner vraagt daarom uw gebed, vooral voor bescherming van de kinderen. ‘En om een hemelse interventie in de langdurige strijd met het stadsbestuur’. Biner getuigt ondanks alles van de vrede in zijn hart: ‘God zal ons beschermen. En de eigenaar van het gebouw is blij met ons en kent het stadsbestuur en weet hoe ze werken. Hij ziet het goed en zegt ons: ‘je leeft in oorlog” ’.

Waarom uw steun?
CGI ondersteunt City of Life omdat deze gemeente in de geestelijke frontlinie staat. Zowel de oorlogsdreiging vanuit Gaza als de tegenstand vanuit het stadsbestuur maakt dat deze gemeente onder grote psychologische druk staat. Ze hebben ons gebed en onze (financiële) hulp nodig om hun werk voort te kunnen zetten!

Zie ook het laatst verschenen artikel in GemeenteNieuws december 2020.

Of bezoek City of Life via de Social Media:

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd uit de algemene giften van CGI. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneer nu via de doneerknop rechts op deze pagina.