mobiel zoek icoon

Project van de Maand: januari 2023

Ebenezer Home in Haifa

… Liefdevolle zorg voor ouderen

Ebenezer Home is het enige messiaanse ouderenwooncomplex in Israël. Het is geen verpleeghuis, maar een huis voor 48 ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. In het huis hebben ze een eigen kamer met zorg. De bewoners hebben roots in Israël en vele andere landen. Velen zijn overlevenden van de Sjo’a (Holocaust). Doel is om deze mensen een veilige plek te bieden waar de liefde van Messias Jezus centraal staat.

Er is eerder al een mooi boek verschenen met getuigenissen van bewoners. Zoals het verhaal van Rivka, die geboren is in 1944 in Roemenië. Zij vertelde:
“Op een dag besloten mijn ouders naar Israël te verhuizen. We moesten 6 jaar wachten op toestemming. Mijn ouders dachten: ‘Eindelijk zal die onzin van Rivka verdwijnen, ze zal in Israël zijn en iedereen is daar Joods. Niemand gelooft daar in Jezus Christus’. Maar zoals we weten is de Heer overal en al helemaal in Israël en Hij had een speciaal cadeau voor mij!” Het hele verhaal van Rivka kun je hier lezen.

Rivka Lazarocici
Rivka Lazarocici in het Ebenezer Home


Ebenezer Home leeft voor een groot deel van giften. 30 procent van de kosten wordt gedekt door de huurinkomsten van bewoners, de overige 70 procent komt van donaties. Het huis heeft een vergunning voor 48 bewoners, maar krijgt geen geld van de staat. Het plan is om één verdieping om te vormen tot een verpleegafdeling, zodat het huis wel in aanmerking komt voor staatsfinanciering.

Het oude pand behoeft opnieuw de nodige aanpassingen, want de eisen vanuit de overheid zijn streng. Een nieuw aircosysteem, bredere en brandwerende deuren. Dat alles kost veel geld.

CGI ondersteunt het werk van Ebenezer Home. Helpt u mee? Maak uw bijdrage over onder vermelding van P1751 Ebenezer Home.

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneer nu via de doneerknop rechts op deze pagina.

Social Media: