mobiel zoek icoon

Project van de Maand: juli 2024

Ethiopische gemeente Beit El in Jeruzalem: 

Grote uitdagingen, maar ook wonderen.


De messiaanse gemeente Beit El in Jeruzalem is in juli 2024 ons Project van de Maand. Beit El (Huis van God) bestaat sinds 2007. De gemeenteleden zijn bijna allemaal van Ethiopische afkomst. Zij kwamen via de geheime militaire Operatie Salomo in 1991 naar Israël. Voorganger Tal Shefraw leidt de gemeente. Zo’n honderd familieleden van hem zijn sinds 1991 tot geloof gekomen.

Op sabbat zijn er in Jeruzalem een kleine honderd mensen bij elkaar. Het dagelijks leven is niet altijd gemakkelijk voor deze mensen. Shefraw: “Het is niet makkelijk voor Ethiopische Joden om hun plek in de samenleving te vinden. De meeste Ethiopiërs kwamen van het platteland en hebben geen opleiding gehad. Er is in Israël sprake van discriminatie, het is lastiger om een baan te vinden voor Ethiopiërs dan voor andere groepen.” Maar Shefraw getuigt ook van vele wonderen die er plaatsvinden onder zijn gemeenteleden.

Aanbidding bij Beit El
Aanbidding bij de gemeente Beit El

Gebed om zegen
Gebed om zegen

 

De gemeente kampt met hoge huurprijzen voor het gebouw van samenkomst, omgerekend zo’n 6.000 euro per maand. Sinds het uitbreken van de oorlog met Hamas op 7 oktober ondersteunt de gemeente zo’n 25 families met pakketten. 

Shefraw vraagt gebed voor hun plek van samenkomst. Ze hopen daar te kunnen blijven, ondanks hoge huurprijzen. Ook vraagt hij gebed voor de jongeren in zijn gemeente. Dat ze hun studie kunnen betalen en afmaken.

Steun deze gemeente, help hen anderen te helpen en zo een krachtig getuige te zijn onder Ethiopische Joden in Israël! Maak uw bijdrage over onder vermelding van P1702 Beit El Israel.

 

Waarom uw steun?

CGI ondersteunt deze gemeente omdat we bewogen zijn met deze minderheid binnen een minderheid. Als gelovige Ethiopische Joden hebben ze het moeilijk in Israël en verdienen ze onze morele en financiële steun. 

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneren kan via de doneerknop rechts op deze pagina.
 

Bij de hero image: Tigi en Tal Shefraw