mobiel zoek icoon

Project van de Maand mei 2024

Kehilat Nachalat Yeshua:

… Waterstromen in de woestijn 

De gemeente Nachalat Yeshua ‘Erfenis van Jezus’ is gevestigd in de woestijnstad Be’er Sheva. De gemeente gebruikt de slogan ‘stromen in de Negev’ uit Jesaja 41:17-19 waar wordt gesproken over water en rivieren in de droge woestijn. Het is een mooi beeld van het leven dat Jezus geeft aan mensen die geestelijk uitgedroogd zijn.

20% van de gemeenteleden van Nachalat Yeshua heeft het afgelopen half jaar als reservist of dienstplichtige gediend in het leger. De oorlog met Hamas is van grote invloed op het gemeenteleven. Veel jongeren helpen door het hele land heen bij diverse vrijwilligersprojecten. Sommigen wilden hun studie weer oppakken, maar door de oorlog staat hun hoofd daar momenteel niet naar. 

Howard Bass is sinds 2000 voorganger van de gemeente. Hij zegt: “We zijn betrokken bij een oorlog tussen goed en kwaad. En in deze oorlog is dat onderscheid door de wereld volledig uitgewist. Veel mensen noemen nu het goede kwaad en het kwade goed. Mensen zeggen nog net dat we ons mogen verdedigen, maar niet dat we het recht hebben om Hamas te verslaan.”

Howard Bas
Howard Bass
 

“Ik geloof dat God onze aandacht trekt naar de eindtijd. We maken dingen mee die niemand dacht ooit mee te zullen maken. Israël raakt steeds meer geïsoleerd. Het is een oordeel over de volken, maar tegelijkertijd ook een manier voor God om Zijn volk naar Hem terug te laten keren. En dat geldt ook voor de Kerk. Hij schudt ons wakker, zodat we als gelovigen meer op Jezus gaan vertrouwen dan op regeringen of dingen die ons leven beter maken.”

Bekijk ook die video op onze website over de (Bijbelse) geschiedenis van Be’er Sheva.

Waterstromen in de Negev
Waterstromen in de Negev (foto: Nachalat Yeshua)
 

Waarom uw steun?

CGI ondersteunt de gemeente Nachalat Yeshua, vanwege de vele mensen die hier gevormd en getraind zijn tot discipelen van Jezus en inmiddels dienen in het hele land. Ook gaat er vanuit deze gemeente een krachtige profetische boodschap uit naar Israël en de wereld.

Maak uw bijdrage over onder vermelding van ‘P1710 Kehilat Nachalat Yeshua’.

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneren kan via de doneerknop rechts op deze pagina.