mobiel zoek icoon

Project van de Maand: oktober 2023

City of Life, Sderot

Muziektherapie voor getraumatiseerde kinderen

City of Life is een Joods-messiaanse gemeente in Sderot, op maar een paar kilometer van de grens met Gaza. Veel inwoners van de stad zijn getraumatiseerd door de raketten die al jarenlang vanuit Gaza worden afgevuurd op de stad. Ook veel kinderen lijden onder angst, nachtmerries en lichamelijke klachten als gevolg van langdurige stress.

Lees hier het verslag van Michael Biner over de recente gebeurtenissen op 7 oktober.

Het is triest dat kinderen op jonge leeftijd al lijden aan een post-traumatisch stress syndroom. Als het luchtalarm afgaat, heb je slechts 15 seconden om een veilig heenkomen te vinden in de bomkelder of bomkamer.

De gemeente is daarom een muziekschool gestart: Muziek van Vrede. Het spelen en oefenen van muziek vermindert stress bij kinderen. Voorganger Michael Biner: “Het is een ‘emotioneel heiligdom, dat verder gaat dan noten en akkoorden. Muziek is hier een baken van hoop voor het emotioneel herstel van kinderen. Als kinderen een muziekstuk onder de knie hebben of optreden voor publiek, ervaren ze zelfvertrouwen en daardoor een positievere blik op de toekomst.’

De gemeente heeft inmiddels een aantal saxofoons en een piano ontvangen. Help de gemeente aan meer muziekinstrumenten, zodat kinderen herstel vinden. ‘Wij geloven in het belang van een veilige plek waar getraumatiseerde kinderen troost vinden en hun emoties kunnen uiten door middel van muziek.’


Muziek als een baken van hoop voor het emotioneel herstel van kinderen

 

Waarom uw steun?

CGI ondersteunt City of Life al jaren omdat deze gemeente in de geestelijke frontlinie staat. Zowel de oorlogsdreiging vanuit Gaza als de tegenstand vanuit orthodoxe leden in het stadsbestuur maakt dat deze gemeente onder grote psychologische druk staat. Nog altijd is er een juridische strijd gaande over het gebruik van hun gebouw voor samenkomst en opslag van hulpgoederen. City of Life heeft ons gebed en onze (financiële) hulp nodig om hun werk voort te kunnen zetten.

Maak uw bijdrage over onder vermelding van P1773 City of Life, Sderot.

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneren kan via de doneerknop rechts op deze pagina.