Project van de Maand: september 2022

Help haMayaan ‘op het dak’!

Kehilat haMayaan is een internationale gemeente in Kfar Saba, een stad ten noordoosten van Tel Aviv. De voertaal is Hebreeuws, maar de leden hebben wortels in meer dan 20 landen. Er zijn huisgroepen in diverse talen: Spaans, Portugees, Engels en Russisch.

Ook deze gemeente is betrokken bij de opvang van Joden uit Rusland en Oekraïne. Tijdens een dienst op Sabbat werden onlangs negen Oekraïense familieleden van een gemeentelid verwelkomd: een echtpaar met drie dochters en vier kleinkinderen. Zes van de negen hebben inmiddels hun hart aan de Heer gegeven. Voorganger Tony Sperandeo ziet het als een grote zegen dat de gebeden voor een nieuwe alijagolf nu uitkomen.

Project ‘Op het dak’
Tijdens de coronapandemie waren er strenge richtlijnen rond het organiseren van activiteiten. Maar het dak van het gebouw waarin de gemeente samenkomt, bood de gelegenheid om in de openlucht bijeen te komen in kleine groepen.Vrijwel dagelijks werden er pastorale gesprekken, sociale activiteiten, kringbijeenkomst, jeugdactiviteiten en maaltijden gehouden. Het leidde ertoe dat midden in die pandemie het aantal leden en betrokkenen bij de gemeente groeide.

Succot Celebration Kehilat haMayaan
Loofhuttenfeest viering van kehilat haMayaan. Het dak komt ook dan goed van pas…

HaMayaan heeft besloten het succes van het ‘dakwerk’ voort te zetten en uit te breiden. De gemeente heeft 6.000 euro nodig om het dak op te knappen en te voorzien van een geluidsinstallatie. Dan is het meteen ook geschikt als koffiebar zodat gemeenteleden tevens vrienden en familie kunnen uitnodigen. En in Israëls klimaat is zo’n dak de meeste maanden een prima plek!

Helpt u mee deze gemeente te zegenen?

Elk project van de maand krijgt ten minste € 2.500,- uitgekeerd van CGI uit de algemene giften. Zorgt u ervoor dat dit bedrag nog verhoogd wordt? Doneer nu via de doneerknop rechts op deze pagina.

Social Media: