Voedselpakketten voor de Arabische gemeenschap

Vele duizenden hulppakketten zijn het afgelopen jaar ver- spreid onder arme gezinnen in Israël. Door de coronacrisis verloren veel mensen hun baan. De Arabische gemeen- schap in Israël is onevenredig hard getroffen omdat veel Arabische Israëli’s in beroepen werken die tijdens de lock- down stil kwamen te liggen.

Eén van de gemeenten die deze mensen te hulp schoot, is Rivier van God in Nahariya. Een gemeente waar- mee CGI al lange tijd banden heeft. De gemeente ontstond begin deze eeuw toen Israël zich terugtrok uit Zuid-Libanon en 7.000 christelijke Arabieren opving en een nieuw leven bood. De in Haifa geboren Joseph Haddad is zelf van Libanese komaf
en bekommerde zich om deze groep. Daaruit is de Arabischtalige gemeente Rivier van God ontstaan. Een gemeen- te die overigens goede contacten onderhoudt met Messiaans-Joodse gemeenten in Israël.

Voorganger Haddad schrijft ons: ‘De mooie giften van CGI stelden ons in staat arme en behoeftige mensen in Israël te helpen en hen de ware lief- de te tonen. Dank voor het zegenen van de Israëlische bevolking in deze uitdagende tijd.’ Daarnaast benadrukt Haddad dat de vrucht van dit werk ook de vrucht van de CGI achterban is.

P 1808 River of God

Ook bijdragen aan dit project?